”Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom consuma noi”, spune ministrul energiei, Virgil Popescu, menționând că Romgaz ar putea deveni acționar în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră.
Miniștrii de externe din 11 state membre, inclusiv România, propun includerea pe agenda Consiliului Afaceri Externe a unei dezbateri privind conflictele prelungite din regiunea Mării Negre.
Guvernul ar vrea ca extracția gazelor din Marea Neagră să înceapă în următorii ani, dar fereastra de oportunitate pentru investiții se reduce tot mai mult.
Turcia a descoperit în perimetrul Tuna-1 din Marea Neagră circa 320 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, a anunțat vineri președintele Recep Erdogan.
Purtătoarea de cuvând a MAE rus a criticat vineri planurile SUA de desfășurare a unor militari americani în România, precizând că aceste tentative ”provocatoare” nu vor rămâne fără răspuns. Bucureștiul a respins amenințările Moscovei.
Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a lansat un material ce conține câteva idei de călătorie pentru a descoperi proiectele din Primul apel de propuneri de proiecte.
ExxonMobil discută cu compania rusă Lukoil despre vânzarea participației de 50% deținută de compania americană în proiectul Neptun Deep pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră.
Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a avut luni o întâlnire oficială de lucru, la Washington, cu secretarul de Stat american, Michael Pompeo. Comunicatele MAE și ale Departamentului de Stat spun povești diferite despre această întrevedere.
Până marți au fost depuse 247 propuneri de proiecte la cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, lansat pe 1 octombrie 2018.
Consiliul UE a adoptat luni un regulament de stabilire, pentru 2019, a limitelor de captură pentru stocurile de pește cele mai importante din punct de vedere comercial din Marea Neagră. Aceste limite rămân la nivelul celor de anul acesta.
Ucraina a făcut un pas important în sensul instituirii legii marțiale după capturarea de către Rusia a 3 nave ucrainene în urma unui incident armat soldat cu răniți în strâmtoarea Kerci, eveniment care a provocat o escaladare fără precedent în zonă.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.