În contextul recentelor decizii de nepermitere a intrării unor cetățeni români pe teritoriul Statelor Unite Mexicane, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei mexicane la București a fost invitat în audiență la MAE
După ce a parafat atât titlul mondial al piloților, cât și cel al constructorilor în runde succesive, Max Verstappen a împlinit următorul pas dintr-o campanie memorabilă.
Uitate fricțiunile, loc cooperării: președinții american și mexican și-au arătat marți, 12 iulie, dorința de a "strânge rândurile" în fața crizei migrației la granița lor comună și a inflației.
MAE transmite că cetățenilor români blocați în aeroportul din Cancun li s-a permis accesul în Mexic, cu excepția a 5 dintre ei, pentru care a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în țară din cauza unei alerte de securitate individuale.
MAE îi atenționează pe români că autoritățile mexicane au intensificat controalele la punctele de frontieră și îi sfătuiește să evite călătoriile în această țară.
Ministerul de Externe a avut marți o convorbire în format de videoconferință cu ambasadorul mexican la București, José Guillermo Ordorica Robles, după ce mai multor români li s-a refuzat intrarea în Mexic.
Președintele american, Donald Trump, a lăudat eficiența zidului construit pe o porțiune a frontierei dintre Statele Unite și Mexic, afirmând că a fost foarte util mai ales împotriva COVID-19, notează AFP.
Un seism de magnitudine 7,1 pe scara Richter a lovit marți centrul Mexicului, chiar în timpul unei simulări de cutremur, la 32 de ani după un eveniment similar care a provocat mii de decese.
Organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF) trage un semnal de alarmă în legătură cu afluxul de migranți provenind din Salvador, Guatemala și nordul Hondurasului spre Mexic și SUA, invocând o "criză umanitară".
El a apărat măsura anunțată a înghețării intrării cetățenilor unor țări musulmane, afirmând că trebuie să se acționeze într-o lume aflată într-o "dezordine completă". Alte soluții: ridicarea unui zid la granița cu Mexic și reintroducerea torturii.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.