Partidul de guvernământ Rusia Unită a pierdut mai multe mandate în Consiliul municipal din Moscova, relatează agenția rusă de presă RIA, preluată de Reuters.
Consiliul de Securitate va avea loc astăzi la cererea Rusiei și SUA, dar și a altor state. Diplomații solicită acces imediat la locul atacurilor, să susțină o investigație independentă privind ce s-a întâmplat.
Conflictul diplomatic între cele două state, cauzat de otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie, a continuat și luni cu noi replici între oficialii britanici și ruși.
Moscova a decis expulzarea a unui număr egal de diplomați britanici, dar și măsuri suplimentare. Cei 23 de britanici de la ambasadă vor fi declarați persona non-gratae. Răspunsul vine după ce Londra a decis expulzarea a 23 de diplomați ruși.
Pe o ploaie puternică, aproximativ 1.000 de persoane au participat sâmbătă la Moscova la un protest împotriva înăspririi supravegherii și restricțiilor pe internet. Cel puțin 11 arestări au fost operate de polița moscovită cu această ocazie.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost nevoit să facă cale întoarsă după ce s-a învârtit deasupra Ungariei, la granița cu România. Autoritățile române nu au dat drept de survol aeronavei care îl avea la bord pe Rogozin.
Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție, neautorizate de autoritățile locale în mare majoritate.
Președintele SUA, Donald Trump, a purtat primele discuții telefonice cu șefii unora dintre cele mai importante state ale lumii. Trump și Putin au vorbit despre colaborare împotriva ISIS. Cu Merkel și Hollande discuția s-a axat pe importanța NATO.
„Acest Acord nu a adus nici un beneficiu Moldovei. Doar am pierdut piața rusă”, a declarat Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, aflat la Moscova pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Totul depinde de următoarele alegeri parlamentare.
Rusia vrea să evite erorile din trecut care au dus la destrămarea Uniunii Sovietice, una dintre cauze fiind creșterea exagerată a cheltuielilor militare. Agenția de analize Stratfor a analizat situația Rusiei.
Propaganda mediatică este parte a războiului-hibrid dus de Rusia, inclusiv contra Republicii Moldova. Aproximativ 60% din posturile de televiziune care emit pe teritoriul Republicii Moldova sunt rusești. UE încearcă să combată propaganda rusească.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.