Liderul de extremă dreapta al PVV obține nouă portofolii ministeriale din douăzeci și nouă în noul guvern olandez, inclusiv cel al Azilului și Imigrației. O concensie cu greutate, notează publicația franceză Le Point.
La aproape șase luni de la alegerile generale, extremistul de dreapta Geert Wilders și trei partide de dreapta au convenit miercuri asupra formării unei coaliții guvernamentale, a anunțat Wilders, scrie FAZ.
Răspunzând acuzațiilor făcute cu o zi înainte de Nicaragua, Germania și-a reafirmat marți în fața Curții Internaționale de Justiție angajamentul ferm față de securitatea Israelului, afirmând că îl plasează "în centrul" politicii sale externe.
După luni de negocieri, liderul populist Geert Wilders, al cărui partid a ocupat primul loc la alegerile legislative din noiembrie 2023, a renunțat la postul de prim-ministru.
NATO conduce procesul de succesiune a secretarului general Jens Stoltenberg, care este în funcție de zece ani, cu atenția concentrată asupra premierului olandez, Mark Rutte
Introducerea monedei euro în Bulgaria din 2025, securitatea în UE și aderarea pe cale terestră la Schengen a Bulgariei urmează să fie discutate de premierul bulgar Nikolai Denkov și omologul său olandez Mark Rutte, joi, la Haga, scrie 24chasa.bg.
Parlamentul olandez a aprobat joi seara târziu poziția guvernului țării în favoarea aderării Bulgariei ca membru cu drepturi depline la spațiul fără frontiere Schengen, a anunțat vineri ministrul bulgar de interne Kalin Stoianov.
Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea prof. Iulia Motoc în funcția de judecător al Curții Penale nternaționale, cu prilejul alegerilor organizate la 4 decembrie 2023.
Liderul de extremă dreapta al cărui partid a câștigat 37 de locuri la alegerile legislative are nevoie de 76 de deputați din cei 150 pentru a guverna în Olanda, notează Le Figaro.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.