Liderul de extremă dreapta al cărui partid a câștigat 37 de locuri la alegerile legislative are nevoie de 76 de deputați din cei 150 pentru a guverna în Olanda, notează Le Figaro.
O țară, în care zonele rurale sunt tot mai depopulate și își pierd medicii, stațiile de autobuz și școlile într-o perioadă în care zonele urbane se luptă și ele să supraviețuiască, devine teren fertil pentru un demagog.
Chiar Geert Wilders a fost uimit de succesul său, pe care l-a sărbătorit cu șampanie. Nu doar el s-a bucurat, ci și liderii extremei drepte din Europa. Vladimir Putin a jubilat și el după victoria politicianului care vrea să scoată Olanda din UE.
Partidul islamofob de extremă-dreapta a lui Geert Wilders a câștigat miercuri alegerile parlamentare din Olanda, conform rezultatelor sondajelor la ieșirea de la urne, un cutremur politic ce va fi resimțit cu mult dincolo de granițele țării.
România participă miercuri la pledoariile orale de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga în cazul acuzațiilor de genocid formulate de Ucraina împotriva Rusiei.
Premierul olandez Mark Rutte a anunțat luni că va părăsi viața politică după următoarele alegeri, în urma colapsului guvernului său, menționând că nu e interesat de o funcție la vârful NATO ori UE, informează Politico.
Președintele României, Klaus Iohannis participă la o reuniune în format restrâns, în pregătirea Summitului NATO de la Vilnius, organizată de prim-ministrul olandez Mark Rutte.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi să primească un ''mesaj foarte clar'' din partea NATO că țara sa va putea intra în această Alianță ''după război'', relatează agențiile DPA și EFE, preluate de Agerpres.
Noul partid Mișcarea agricultor-cetățean (BoerBurgerBeweging - BBB) este marele câștigător al alegerilor regionale din Olanda și ar urma să obțină 15 mandate în Senat, relatează La Libre Belgique.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.