Conducătorii țărilor musulmane i-au cerut luni Israelului să se retragă complet din teritoriile arabe pe care le ocupă pentru a se ajunge la o pace regională globală, în cadrul unui summit din Arabia Saudită dedicat situației din Orientul Mijlociu.
Din momentul în care o coaliție de șapte țări arabe a încercat să împiedice nașterea statului modern Israel în 1948, ne-am obișnuit să vorbim despre conflictul israeliano-arab, scrie Diário de Notícias (Spania), într-o analiză la zi a situației.
În siuația în care statul israelian a promis că va răspunde atacului Teheranului, Washingtonul și-a avertizat aliatul împotriva oricărei acțiuni care ar viza instalațiile nucleare iraniene, scrie Le Point (Franța).
Armata israeliană a afirmat marți că a lovit în cursul nopții zeci de ținte Hezbollah din sudul Libanului, în timp ce organizația islamistă a anunțat la rândul ei că a atacat cu rachete Fadi mai multe obiective militare israeliene.
Șeful diplomației americane le-a cerut luni tuturor părților implicate în conflictele din Orientul Mijlociu să "rupă acest ciclu" de violențe, în special prin încheierea unui armistițiu în Fâșia Gaza între Israel și mișcarea palestiniană.
Experții francezi susțin o „inițiativă politică” pentru rezolvarea definitivă a conflictului israeliano-palestinian, sub egida unei „coaliții pentru pace și securitate”, formată din state occidentale și arabe.
Secretarul de stat american Antony Blinken a început luni un nou turneu în Orientul Mijlociu pentru a promova o încetare a focului în Fâșia Gaza, chiar dacă tăcerea Hamas și tulburările politice din Israel fac șansele sale de succes incerte.
Egiptul a primit "semnale pozitive" de la Hamasul palestinian cu privire la un potențial armistițiu cu Israelul în Fâșia Gaza, a declarat joi un "înalt oficial", citat de Al-Qahera News, o publicație apropiată serviciilor de informații egiptene.
Ministerul israelian de Externe a anunțat rechemarea "pentru consultări" a ambasadorilor săi din Irlanda și Norvegia după decizia lor de a recunoaște un stat palestinian.
Statele Unite mizează pe apropierea dintre cele două puteri regionale pentru rezolvarea pașnică a chestiunii palestiniene, deși războiul a înăsprit pozițiile opiniilor și cancelariilor din Orientul Mijlociu, scrie Le Monde.
Deși promite că moartea lui Saleh Al-Aruri nu va rămâne „nepedepsită”, Hassan Nasrallah nu vrea să fie atras într-un război total cu Israelul, notează Le Monde.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.