Recunoașterea de către Spania, Irlanda și Norvegia a Palestinei ca stat suveran este o decizie importantă, atât istorică, cât și simbolică, potrivit El Mundo.
Cincizeci din cei 193 de membri ai ONU continuă să refuze să recunoască Palestina, în ciuda angajamentului majorității față de „soluția celor două state” în rezolvarea conflictului din Israel, relatează Le Monde.
Imaginați-vă că protestatarilor din campusuri li se va îndeplini mâine dorința: nu numai un „Armistițiu acum!” în Gaza, ci și constituirea unei „Palestina liberă”. Cât de liberă ar fi acea viitoare Palestina?
Săptămâna trecută, Susanne DeWitt, o supraviețuitoare a Holocaustului în vârstă de 89 de ani și fostă cercetătoare în biologie moleculară, a luat cuvântul la o ședință a consiliului local din Berkeley, California.
Nu există vreo entitate externă care să poată determina o schimbare profundă a perspectivei palestiniene, și cu siguranță nu a modului în care își definesc ei inamicii, comentează publicația israeliană Ynet News.
În vreme ce Biden pledează pentru soluția cu două state, manualele școlare ale Autorității Palestiniene neagă existența Israelului și glorifică terorismul, scrie YNET NEWS.
Ministerul Afacerilor Externe nu va lansa proceduri pentru noi contribuții voluntare către agenția Organizației Națiunilor Unite de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații din Palestina în Orientul Apropiat (UNRWA).
În ciuda unui angajament luat în 1999 de către liderii Uniunii Europene, astăzi majoritatea țărilor membre nu recunosc statul palestinian, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în restul lumii, notează euronews.com.
Au oamenii care scandează „Eliberați Palestina” și „De la râu până la mare Palestina va fi liberă” fie și cea mai vagă idee cu privire la răul ireparabil pe care îl fac oricărui fel de speranță privind suveranitatea palestinienilor?
Fiecare avans pașnic din 1967 încoace a fost provocat de un eveniment "seismic" neprevăzut. Acesta ar putea fi unul dintre acestea, apreciază cotidianul britanic The Guardian.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.