Israelul colonizează și ocupă militar Cisiordania. Este corect ca 3 milioane de oameni să rămână fără un stat și fără cetățenie?, se întreabă publicația braziliană O Globo.
Israelul nu va putea elimina amenințarea grupărilor palestiniene cu sediul în Cisiordania, la fel cum a eșuat în Fâșia Gaza, dar nici tinerii palestinieni nu vor pune capăt ocupației israeliene.
Șapte persoane au fost rănite în atac, dintre care trei sunt în stare gravă, a anunțat poliția israeliană. Suspectul a intrat cu mașina în mulțime, s-a dat jos și a început să atace oamenii cu un obiec ascuțit, relatează BBC.
Amman cere încetarea operațiunilor armatei israeliene (IDF) înainte ca situația să devină „explozivă”, Cairo deplânge escaladarea agresiunii împotriva palestinienilor, iar coordonatorul ONU se declară „alarmat” de amploarea campaniei.
Un argument israelian uzual ce servește la justificarea operațiunilor din Jenin și Nablus încheiate cu mulți palestinieni morți sună așa: „Autoritatea Palestiniană a pierdut controlul” asupra organizațiilor teroriste și a atentatorilor singuratici.
În urma uciderii a doi frați israelieni în Cisiordania pe 26 februarie 2023, o mulțime formată din aproximativ 400 de israelieni a atacat orășelul palestinian Huwara.
Courrier International examinează, cu ajutorul presei israeliene și arabe, turnura îngrijorătoare pe care o capătă situația din Israel, după formarea celui mai de dreapta guvern din istoria țării.
Israelul și mișcarea islamistă Hamas, la putere în Fâșia Gaza, au ajuns la un acord de încetare a focului după 11 zile de confruntări violente israeliano-palestiniene. Acordul va fi monitorizat de Egipt.
Un oficial de rang înalt al Hamas a declarat că negocierile privind o încetare a focului sunt în curs de desfășurare, prezicând că s-ar putea ajunge la un armistițiu în câteva zile.
Armata israeliană a anunțat joi că a "neutralizat" un sistem ramificat de tuneluri săpate de militanții grupării islamiste palestiniene Hamas în Fâșia Gaza.
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au solicitat marți încetarea focului între Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas, dar nu au reușit să ajungă la unanimitate, din cauza blocajului Ungariei.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.