Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca, potrivit Ministerului sănătății, muncii și protecției sociale (MSMPS) de la Chișinău.
Maia Sandu a nominalizat-o miercuri premier desemnat pe Natalia Gavriliță, fostul său ministru de finanțe. Totuși, președintele Republicii Moldova pledează în continuare pentru alegeri anticipate.
După întâlnirea avută la Chișinău cu președintele Klaus Iohannis și vizita oficială efectuată ulterior la Kiev, președintele moldovean Maia Sandu a mers la Bruxelles.
Mai mulți miniștri de externe din UE, printre care Bogdan Aurescu, solicită un mecanism la nivel european în vederea facilitării accesului statelor din cadrul Parteneriatului Estic (PaE) la vaccinuri anti-COVID-19.
Ministerul Apărării Naționale a donat Ministerului Apărării al Republicii Moldova materiale de protecție sanitară, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.
Fostul președinte al Republicii Moldova, pro-rusul Igor Dodon, a acuzat Occidentul, în special SUA, de pregătirea unor demonstrații pro-europene, după alegerile prezidențiale.
Cu ocazia învestirii lui Maia Sandu în funcția de președinte al R. Moldova, mai mulți președinți est-europeni, printre care Klaus Iohannis, au publicat o declarație de sprijin pentru noua lideră de la Chișinău.
Prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, pentru care Ministerul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației este Autoritate de Management, s-au semnat 60 de contracte de finanțare.
Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu premierul Ion Chicu, își va da demisia, a anunțat miercuri premierul în exercițiu. Dacă Parlamentul va fi dizolvat, urmează alegeri parlamentare anticipate.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.