Execuția bugetului general consolidat în primele patru luni din 2022 s-a încheiat cu un deficit de 16,33 miliarde de lei, în scădere față de 20,7 miliarde de lei în aceeași perioadă a anului 2021, a anunțat miercuri Ministerul de Finanțe.
Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 300 milioane de euro (1,5 miliarde de lei), menită să sprijine entitățile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.
Activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost reluate luni, pentru o perioadă de aproximativ un an, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).
Compania de stat Transgaz a încheiat un acord cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări (3SIIF) pentru colaborarea în domeniul infrastructurii și conectivității de gaze naturale din România.
Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească în valoare de 100 milioane de euro menită să sprijine regenerarea pădurilor deteriorate.
Într-un context marcat de lipsă de predictibilitate, 58% dintre români consideră că reducerea consumului este cea mai la îndemână soluție pentru a combate dificultățile financiare generate de inflație.
Fosta termocentrală de la Doicești, din județul Dâmbovița, va fi amplasamentul primului reactor modular mic (SMR) din România, a anunțat luni ministrul energiei, Virgil Popescu.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este foarte granulat și se implementează cu destul de mare greutate, din cauza numărului mare de jaloane și ținte, peste 500, pe care le avem îndeplinit, a declarat luni ministrul Marcel Boloș.
Premierul Nicolae Ciucă a observat la Cluj că multe "doamne și domnișoare" lucrează în inovare, cercetare și dezvoltare și e mulțumit că România e pe primul loc la numărul de femei în topul managementului companiilor. Doar prin guvern lipsesc.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.