Printre cele 500 de persoane cărora li s-au impus restricții financiare și de călătorie s-au numărat americani pe care fostul președinte Donald J. Trump îi considera drept adversari, observă The New York Times.
Autoritățile americane au anunțat arestarea unui om de afaceri grec sub acuzația că a ajutat Rusia să obțină o serie de secrete tehnologice legate de domeniile calculului cuantic și testelor nucleare, scrie IN.gr.
Conservatorii americani, însetați de victorie, se uită tot mai frecvent peste hotare, căutând un personaj politic în jurul căruia să-și poată modela propria mișcare, comentează The Washington Post.
Departamentul de Stat al SUA dezvăluie că Statele Unite desfășoară 662 de rachete intercontinentale și 1.419 focoase nucleare, respectând termenii tratatului New Start, la care Rusia nu mai participă din februarie, scrie Le Figaro.
Washingtonul nu a precizat sumele în cauză, însă Departamentul american de justiție promite să reînnoiască operațiunea în următoarele luni, notează Le Point.
Fostul președinte american Donald Trump a fost găsit marți vinovat de "agresiune sexuală" de către un tribunal civil din New York care trebuia să stabilească dacă acesta a comis un viol în 1996 asupra unei foste jurnaliste.
Nu putem decât să sperăm că electoratul și justiția vor rămâne robuste în fața viitoarelor tentative de subversiune, comentează Martin Wolf în The Financial Times.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.