Fosta lideră independentistă scoțiană, Nicola Sturgeon, care a demisionat din postul de prim-ministru în februarie, a fost arestată în cadrul unei anchete privind finanațarea partidului său politic, SNP, a anunțat presa britanică.
De origine indo-pakistaneză, noul lider al partidului pro independență a fost numit în locul doamnei Nicola Sturgeon, care și-a dat demisia brusc la jumătatea lunii februarie, notează Le Monde.
Prim-ministra Scoției, acum pe picior de plecare, și-a distrus reputația prin dezastruosul plan al auto-identificării genului, care a făcut-o să pară disperat de îndepărtată de lumea reală.
Pe 19 octombrie anul viitor este data marcată în calendar de guvernul prim-ministrului scoțian, Nicola Sturgeon, pentru a organiza un nou referendum de independență în națiune, conform abc.es.
Executivul scoțian a lansat o campanie pentru un al doilea vot, din cauza rezultatului Brexitului, după ce a alocat 20 de milioane de lire sterline la rectificarea bugetară pentru parlament cu scopul de a organiza plebiscitul, relatează Cadena Ser.
Peste o sută de lideri ai lumii și-au luat angajamentul de a stopa defrișările până în 2030. Un alt acord vizează reducerea emisiilor de metan. Președinta CE, Ursula von der Leyen, a anunțat o taxă vamală a UE pe carbon.
Schimbările climatice reprezintă o provocare extraordinară și trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă în procesul de tranziție ecologică, a susținut Klaus Iohannis la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP26) din Scoția.
Un grup de 50 de politicieni europeni sprijină, într-o scrisoare deschisă, aderarea la Uniunea Europeană a Scoției, în cazul în care aceasta se desparte de Regatul Unit.
Finlanda va derula, din ianuarie 2017, un proiect pilot privind acordarea unui venit minim șomerilor, pentru a-i ajuta să-și găsească un job. Și alte state se gândesc la această soluție. Ideea nu este nouă, ea având atât susținători, cât și critici.
Scoția vrea să rămână în piața unică a Uniunii Europene și după ce Regatul Unit părăsește blocul și va cere mai multă putere pentru a-și păstra interesele, a afirmat, marți, șeful guvernului Nicola Sturgeon.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.