Potrivit autorităților kosovare, la sfârșitul asediului care a provocat moartea a trei atacatori și a unui ofițer de poliție, câțiva dintre cei aproximativ 30 de bărbați înarmați ar fi fugit în Serbia, relatează Euronews.
Prin intermediul unei bănci, Estonia introduce o formă de sancționare a Serbiei. Mass-media comentează că sancțiunile nu vor afecta foarte mult Serbia, dar reprezintă un avertisment, scrie publicația sârbă B92.
Ca reacție la cele două atacuri din 3 și 5 mai care au ucis șaptesprezece persoane, zeci de mii de sârbi au demonstrat luni la Belgrad și în alte câteva orașe, acuzându-l pe șeful statului că menține o atmosferă de violență în țară, scrie Le Monde.
Anul viitor, Uniunea Europeană va organiza achiziții de gaze din două în două luni, iar Serbia poate profita și ea de această oportunitate, scrie Europa.rs.
Opt persoane și-au pierdut viața, iar alte 13 au fost rănite joi seară într-un atac armat în apropierea orașului sârb Mladenovac, la aproximativ 60 de kilometri sud de capitala Belgrad, potrivit presei locale, relatează Agerpres.
Cel puțin opt elevi și un agent de securitate au murit în urma unui atac armat produs miercuri la o școală din capitala Serbiei, Belgrad, relatează BBC Online.
Ambasadorul rus la Belgrad declară că Serbia poate conta "pe orice sprijin" din partea Rusiei, dar a refuzat să spună dacă asta implică și ajutor militar.
Președintele sârb, Aleksandar Vucici, a promis să nu recunoască niciodată Kosovo, după ce a refuzat să semneze un pact promovat de UE care urmărea normalizarea relațiilor dintre cei doi foști inamici.
Sute de naționaliști extremiști sârbi și de militanți în sprijinul Rusiei au manifestat la Belgrad, amenințând să se revolte dacă Serbia acceptă un plan susținut de Occident și menit să aplaneze relațiile cu Kosovo.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.