MAE informează că autoritățile sârbe au publicat joi seara o nouă decizie pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Serbia, aplicabilă persoanelor care sosesc din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord.
Accesul cetățenilor străini care intră pe teritoriul Serbiei din România, Bulgaria, Croația sau Macedonia de Nord e permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, anunță MAE.
Președintele sârb Aleksandar Vucic a cerut încetarea protestelor pentru a evita răspândirea și mai mult a coronavirusului, în condițiile în care nu mai sunt locuri libere în spitale.
Cei 5,5 milioane de sârbi cu drept de vot sunt convocați duminică la urne pentru a-și alege noul parlament în primele alegeri naționale în Europa de la instituirea măsurilor restrictive din cauza epidemiei de COVID-19.
Guvernul de la Belgrad ar putea semna un acord cu blocul comercial eurasiatic creat de Rusia, ceea ce vine în contradicție cu prioritățile privind aderarea la Uniunea Europeană.
Patru state sud-est europene încearcă să profite de pe urma deciziei Volkswagen de a amâna o investiție de peste un miliard de euro într-o nouă fabrică de autoturisme în Turcia, pe fondul invaziei militare în nord-estul Siriei.
De luni de zile, sârbii protestează față de președintele Aleksandar Vucici, dar începând de sâmbătă, situația a devenit și mai tensionată. Demonstranții au luat cu asalt postul public de televiziune și au înconjurat palatul prezidențial.
Cu tricouri, căni și picturi murale cu chipul său, președintele rus, Vladimir Putin, e așteptat joi ca un star rock în Serbia, cel mai important aliat al Rusiei la granițele Europei.
Uniunea Europeană trebuie să se reformeze înainte de a se putea extinde, a declarat marți președintele francez, Emmanuel Macron, după o întâlnire cu omologul său sârb, Aleksandar Vucici.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.