Președintele sârb Aleksandar Vucici a anunțat în timpul unei conferințe de presă că evenimentul programat în perioada 12-18 septembrie la Belgrad, la care erau așteptați mii de oameni, va fi „amânat sau anulat”.
"Prin acordul privind documentele personale, Belgradul a obținut maximul posibil în acest moment", spune președintele Serbiei. La punctele de trecere de pe linia administrativă niciuna dintre părți nu va mai elibera permise de intrare-ieșire.
Ambasadorul SUA la Belgrad, Christopher Hill, a declarat că la întâlnirea de la Bruxelles, Belgradul a fost pregătit pentru negocieri, însă Pristina nu a fost pregătită pentru un acord concret.
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksadr Boțan-Harcenko, căruia i-a transmis că Serbia va pleda mereu pentru pace și dialog, singura modalitate de rezolvare a problemelor.
Raportorul Parlamentului European pentru Serbia, Vladimir Bilčik, a declarat că acest for european este angajat în procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, dar "este momentul ca Serbia să se orienteze spre UE și nu spre cealaltă parte".
UE are nevoie de semne clare că Serbia împărtășește valorile europene și condamnă agresiunea Rusiei, spune șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Președintele Serbiei și-a exprimat, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul rus la Belgrad, Aleksandar Bokan-Hercenko, nemulțumirea față de condițiile care l-au împiedicat pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, să vină în vizită la Belgrad.
După adoptarea noului pachet de sancțiuni impuse de Uniunea Europeană Rusiei, compania petrolieră multinațională din Serbia, NIS, nu va mai putea fi alimentată cu țiței livrat de Rusia prin conducta petrolieră Adriatică JANAF.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a fost forțat să anuleze luni o vizită în Serbia, după ce mai mulți vecini ai acestei țări balcanice au împiedicat avionul său să treacă prin spațiul lor aerian, relatează EURACTIV.com.
Președintele sârb în exercițiu, Aleksandar Vucic, a revendicat duminică o victorie zdrobitoare la prezidențiale, prelungind un deceniu de stăpânire asupra țării în care se prezintă drept garantul stabilității în umbra războiului din Ucraina.
Alianța pentru Unirea Românilor a fost partidul surpriză al alegerilor parlamentare din 2020. Scorul dublu obținut față de ceea ce prezentau sondajele l-a luat prin surprindere și pe cel mai informat om din stat, președintele Klaus Iohannis.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.