Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, într-un interviu pentru TVR1, că și noi avem unii lideri populiști cu discursui anti-UE, și care, "cu scopul de a-și curăța dosarele, au pus în dificultate întreaga justiție"
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și președintele României, Klaus Iohannis au dezbătut miercuri, la Sibiu, viitorul Europei împreună cu 300 de tineri din statele membre ale Uniunii Europene.
Liderul socialiștilor din Parlamentul European a declarat miercuri că Summitul de la Sibiu din 9 mai reprezintă o ocazie unică pentru liderii UE de a trimite cetățenilor europeni un semnal îndrăzneț de reînnoire.
Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a declarat că PNL este singurul partid care poate câștiga alegerile europarlamentare și care să "pună capăt haosului creat de PSD".
Premierul, care s-a plâns anterior că nu a fost invitată la Summitul de la Sibiu, spune că orice reuniune trebuie să aibă ”un rezultat concret” pentru cetățeni.
La Summitul de la Sibiu, liderii europeni vor avea o primă discuție despre posturile de top de la Bruxelles, în special despre președintele Comisiei Europene, după votul din 26 mai.
Președintele României va găzdui joi, la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, reuniunea în cadrul căreia va prezenta viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani.
În scrisoarea de invitație adresată șefilor de stat și de guvern pentru Summitul informal de la Sibiu, președintele Consiliului European, Donald Tusk, propune adoptarea Declarației de la Sibiu privind unitatea și încrederea în acțiunile comune.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.