Mii de oameni care și-au pierdut casele în cutremurul care a lovit Turcia și Siria se adună în jurul focurilor de tabără pentru a se proteja de frig și au strigat după hrană și apă. Peste 17.000 de persoane au murit.
Președintele Recep Erdogan a vizitat miercuri sudul Turciei pentru a vedea distrugerile provocate de seism, pe fondul nemulțumirilor localnicilor față de ceea ce ei spun că e un răspuns lent al guvernului la eforturile de salvare și ajutor.
ONU a avertizat că fluxul de ajutoare trimise către nord-estul Siriei, afectat de cutremurul devastator de luni, a fost perturbat din cauza pagubelor provocate de seism la nivelul drumurilor.
Circa 23 de milioane de persoane ar putea să fie afectate de cutremurele care au zguduit sud-estul Turciei și nordul Siriei luni, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Peste 5.000 de persoane au decedat.
Forțele ruse și-au întărit pentru prima dată prezența militară într-o regiune din nordul Siriei, sub controlul forțelor kurde și armatei siriene, amenințată de o ofensivă terestră a Turciei.
Președintele sirian Bashar al-Assad a fost reales pentru un mandat de șapte ani cu 95.1% din voturi, conform unui anunț făcut joi de președintele parlamentului de la Damasc, după un scrutin criticat de opoziție și de statele occidentale.
Bogdan Aurescu salută decizia Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Dan Stoenescu ca șef (însărcinat cu afaceri) al Delegației Uniunii Europene în Siria.
Comunitatea internațională s-a angajat să acorde 5,3 miliarde de dolari pentru 2021 și pentru anii următori Siriei și țărilor învecinate care găzduiesc cea mai mare populație siriană de refugiați.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.