Ancheta Parlamentului European privind scandalul de software de spionaj în Spania s-a încheiat marți, dar, din păcate, a lăsat mai multe întrebări decât răspunsuri și a fost afectată de o lipsă de transparență din partea autorităților spaniole.
Deputații spanioli au adoptat definitiv joi o lege ce instituie un "concediu menstrual" pentru femeile care suferă de menstre dureroase, o inițiativă insolită în Europa și care ar avea scopul să spargă un tabu, informează AFP, potrivit Agerpres.
Spania este a treia țară din Uniunea Europeană care a acordat cele mai multe vize de protecție temporară cetățenilor ucraineni care fug de războiul din țara lor.
Prima ședință comună a Guvernelor României și Spaniei va avea loc miercuri la Castellón de la Plana, anunță Executivul de la București printr-un comunicat de presă.
Germania și Spania plănuiesc să antreneze mii de soldați ucraineni în cadrul unui program al Uniunii Europene pentru a ajuta la întărirea luptei Kievului împotriva Rusiei, relatează La Razon.
O întrecere a Formulei 1 cu absolut orice ingredient, exceptând neutralizările, l-a readus pe Max Vertappen în postura de lider al clasamentului, deși inițial nu a părut să aibă vreo șansă în a-l încurca pe Charles Leclerc la Barcelona.
Co-președintele AUR, George Simion, a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid, organizată la sfârșitul săptămânii, deoarece nu a fost invitat la eveniment, a declarat pentru G4Media.ro un purtător de cuvânt al partidului VOX.
Guvernul spaniol lucrează de câteva săptămâni la un plan de abordare a bolii COVID-19 ca și cum ar fi o gripă obișnuită, relatează agenția EFE, partener EURACTIV, citând El País.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.