Semaforul roșu de la Ankara pentru aderarea Stockholmului la Alianța Atlantică pune pe gânduri Helsinki, care consideră însă că este "prea devreme pentru a lua o poziție".
Suedia vrea să devină un bastion NATO în fața situației provocate de invadarea rusă a Ucrainei, catalogată de premierul suedez, moderatul Ulf Kristersson, drept "cea mai mare provocare de securitate" de la al Doilea Război Mondial, scrie El Mundo.
Pe măsură ce 2022 și ultimele zile ale Președinției cehe a Consiliului UE se apropie de sfârșit, Stockholm se pregătește să înlocuiască Praga la conducerea rotativă.
Guvernul suedez sprijină aderarea României la spațiul Schengen, spune eurodeputatul USR Vlad Botoș, sfătuindu-l pe liderul PSD Marcel Ciolacu să discute cu partenerii socialiști din Suedia.
Autoritatea suedeză pentru egalitatea de gen și organizația de cooperare Consiliul Statelor Mării Baltice lansează marți campania #BeforeYouGo, o campanie comună de informare împotriva exploatării umane.
Turcia va sprijini aderarea la Alianța Nord-Atlantică a Finlandei și Suediei, după semnarea unui acord tripartit pentru extinderea sprijinului împotriva amenințărilor la adresa securității fiecărui stat semnatar.
Finlanda și Suedia și-au depus miercuri cererile de aderare la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), aliații purtând consultări pentru a înlătura opoziția Turciei la integrarea celor două țări nordice.
Șefa diplomației suedeze Ann Linde a semnat cererea de aderare a țării sale la NATO, în timp ce parlamentarii finlandezi au votat pentru aderarea la Alianța Nord-Atlantică.
Lumea s-a schimbat odată cu Primul Război Mondial, apoi cu al Doilea, s-a schimbat din nou odată cu Războiul Rece, iar criză după criză a ajuns la un nou șoc odată cu invadarea rusă a Ucrainei.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.