La Stockholm, se studiază amânarea termenului limită pentru aderarea la Alianța Atlantică până pe 4 aprilie 2024, în loc de 11 și 12 iulie, la Summitul NATO de la Vilnius, scrie La Razon.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, este încrezător: Suedia va adera la NATO în timpul summitului programat la Vilnius, în perioada 11-12 iulie.
Membri ai Comisiei de apărare din Camera Deputaților au avut o întâlnire bilaterală cu delegația parlamentară austriacă, tema principală de discuții fiind aderarea României la Spațiul Schengen.
Unsprezece țări UE s-au angajat marți să "coopereze mai strâns" de-a lungul întregului lanț de aprovizionare nucleară și să promoveze "proiecte industriale comune" în capacități noi de producție, precum și noi tehnologii cum ar fi reactoare mici.
Ministra franceză a tranziției energetice, Agnès Pannier-Runacher, se va întâlni marți (28 februarie) cu doisprezece omologi la Stockholm pentru a discuta despre lansarea unei noi "alianțe nucleare" în cadrul UE, relatează EURACTIV Franța.
Forțele armate suedeze au desfășurat luni sistemul de apărare antiaeriană Patriot în jurul portului Gothenburg din sudul țării, pentru a vedea cum reacționează în eventualitatea - redusă - că Suedia e atacată, relatează EURACTIV.
Suedia nu va face compromisuri în privința libertății de exprimare sau a statului de drept, a replicat ministrul suedez de externe Tobias Billström la comentariile președintelui turc Recep Erdogan, care pune condiții privind aderarea la NATO.
Semaforul roșu de la Ankara pentru aderarea Stockholmului la Alianța Atlantică pune pe gânduri Helsinki, care consideră însă că este "prea devreme pentru a lua o poziție".
Suedia vrea să devină un bastion NATO în fața situației provocate de invadarea rusă a Ucrainei, catalogată de premierul suedez, moderatul Ulf Kristersson, drept "cea mai mare provocare de securitate" de la al Doilea Război Mondial, scrie El Mundo.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.