Comisia Europeană a trimis luni o a doua cerere de plată a amenzii de 200 de milioane de euro aplicată Ungariei, stabilind totodată un nou termen, 17 septembrie, potrivit Euronews.com, notează lalibre.be.
Cetățenii ungari sunt de acord cu multe dintre măsurile implementate de Guvern în domeniul educației. 84 % sunt de acord cu restricționarea utilizării telefoanelor mobile în școli, iar 71 % susțin creșterea salariului profesorilor din 2025.
Mii de ucraineni tocmai și-au pierdut dreptul la locuințe de stat în Ungaria, din cauza unui decret care a intrat în vigoare pe 21 august, potrivit RFI.
Mii de refugiați care fug de războiul din Ucraina riscă să fie expulzați din locurile de cazare de urgență oferite de Guvernul maghiar, din cauza unui decret care modifică regulile privind azilul, potrivit euronews.com.
Oricine se înregistrează ca „lucrător invitat” în Ungaria din Rusia sau Belarus poate intra în țară fără un control de securitate. Deputații europeni văd noile reglementări ale „servitorului Kremlinului” Orbán ca un risc de securitate.
Balaz Orban, mâna dreaptă a premierului Viktor Orban, a declarat luni că „prim-ministrul i-a informat în scris pe liderii Consiliului European despre negocierile, experiențele primei faze a misiunii de menținere a păcii și propunerile maghiare”.
Țările baltice, din Europa de Nord și Polonia nu vor trimite niciun ministru la reuniunile informale organizate de președinția ungară a Consiliului UE, în semn de protest față de călătoria individuală a premierului Viktor Orbán la Moscova.
Viktor Orbán a acordat recent un interviu ziarului german Die Welt. Premierul ungar a fost întrebat despre vizita sa în Rusia și despre relațiile sale cu Vladimir Putin, scrie ziarul ungar Mandiner, citat de "Magyar Hirlap".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.