Comisia Europeană nu intenționează să le permită fermierilor derogări suplimentare de la măsurile de mediu pentru încă un an pentru a stimula producția de cereale, potrivit comisarului UE pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.
Apicultorii români întâmpină dificultăți în comercializarea mierii, în special din cauza prețurilor extraordinar de mici ale produselor importate din afara spațiului comunitar. Ei cer măsuri la nivelul UE, în România lucrurile se mișcă ”foarte greu”.
Extinderea UE până în 2030 e fezabilă, dar numai dacă candidații și blocul își „dublează eforturile”, a declarat comisarul pentru extindere Olivér Várhelyi pentru EURACTIV, adăugând că CE intenționează să facă ”propuneri substanțiale” în octombrie.
Comisia Europeană a acordat autorizația de introducere pe piață pentru Abrysvo, vaccinul bivalent împotriva virusului respirator sincițial (VRS), pentru a ajuta la protejarea nou-născuților prin imunizarea mamei și a vârstnicilor.
Cum politicienii, diplomații și agenții de lobby vor începe curând să revină la Bruxelles, e firesc ca prin birouri să se povestească despre concediul din vară.
În România, s-a investit mult în infrastructura de sortare a deșeurilor, dar procentul de colectare selectivă a deșeurilor este de 12 – 14%, în condițiile în care până în 2025 ar trebui să ajungă la peste 55%.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.