După încă un naufragiu al unei nave de migranți din apropiere de coasta Calabriei, doi antropologi sunt indignați de faptul că Europa a trecut, în câțiva ani, de la salvarea pe mare la intimidarea și criminalizarea situațiilor umanitare.
„Legea națiunilor va fi fundamentată pe o federație de state libere.” Astfel a prezentat marele filozof german Immanuel Kant fundamentele planului său pentru o „pace perpetuă”.
Pentru a stimula autonomia UE, Comisia încearcă să introducă pentru exploatarea, reciclarea și prelucrarea materiilor prime critice utilizate în blocul comunitar. Între 10%-40% din aceste materii ar trebuie să fie extrase în UE până în 2030.
Banii din PNRR depind de pensiile speciale, a avertizat marți seara la TVR Info, ministrul MIPE Marcel Boloș. El a reamintit că sunt două condiții foarte limpezi: prima este referitoare la sustenabilitate, a doua la contributivitate.
Faptul că femeile nu sunt reprezentate așa cum ar trebui în parlamentele și guvernele naționale, inclusiv în România, nu este benefic pentru democrație, afirmă, într-un interviu pentru AGERPRES, comisara europeană pentru egalitate, Helena Dalli.
Eurodeputatul PNL Dan Motreanu anunță că Plăcinta dobrogeană urmează să fie recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicație geografică protejată.
Biroul Procurorului Public European (Parchetul European) avea la finalul anului trecut 1.117 de investigații active, valoarea pagubelor implicate fiind de 14,1 miliarde euro, potrivit unui comunicat al instituției dat publicității miercuri.
Declinul prezenței la vot și ascensiunea partidelor populiste: alegerile pentru Parlamentul European sunt un test cu turnesol privind adaptabilitatea democrației și coeziunii în Europa, conform revistei online International Politics and Society.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.