Negocierile se îndreaptă în direcția corectă și este important ca ultimii pași să fie parcurși, în același spirit constructiv, în vederea agreării acordului privind Brexit în totalitatea sa, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a participat marți, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale Art. 50 în format UE27, organizată ca urmare a declanșării procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.  

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat sprijinul Românei în vederea agreării acordului de retragere cât mai curând posibil și a subliniat că țara noastră este în favoarea unui proces ordonat și previzibil privind Brexit. 

”Negocierile se îndreaptă în direcția corectă și este important ca ultimii pași să fie parcurși, în același spirit constructiv, în vederea agreării acordului în totalitatea sa. O retragere ordonată și predictibilă a Regatului Unit poate garanta respectarea drepturilor cetățenilor europeni post-Brexit, inclusiv a românilor care locuiesc, muncesc sau studiază în Marea Britanie", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, citat într-un comunicat MAE.

Ministrul delegat a adăugat că România, în calitate de stat care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului viitor, va colabora îndeaproape cu toate instituțiile europene și statele membre pentru a asigura cadrul instituțional necesar în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 29 martie 2019.