Un număr de 42 de copii sunt internați, miercuri, în spitalele din Argeș cu infecții digestive și doi copii, care au fost transferați în București, au fost confirmați cu rotavirus, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, onform Mediafax.

Un număr de 33 de copii sunt internați la Spitalul de Pediatrie Pitești, iar 11 dintre aceștia s-au prezentat în ultimele 24 de ore. De asemenea, alți cinci copii sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeș și unul este internat la Spitalul Orășenesc Costești.

Direcția de Sănătate Publică Argeș precizează că doi copii cu rotavirus au fost transferați în ultimele 24 de ore la spitalele "Victor Babeș" și "Matei Balș" din Capitală, scrie Mediafax. Probele de lapte recoltate din locuințele copiilor din Ștefănești și Pitești corespund standardelor în vigoare, iar cele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt sterile, potrivit sursei citate.

Un al treilea copil dintre cei internați cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a murit marți, a anunțat un reprezentant al spitalului. În Spitalul "Marie Curie" din Capitală, mai sunt internați nouă copii diagnosticați cu sindromul hemolitic-uremic. Șase dintre aceștia se află internați la Nefrologie și trei la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății: Nu îmi dau demisia, nu cred că demisia mea va rezolva problema

Patriciu Achimaș-Cadariu a fost chemat miercuri în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților, pentru a fi audiat cu privire la situația copiilor internați la Spitalul "Marie Curie" diagnosticați cu sindromul hemolitic-uremic și a celor trei care au decedat, relatează Mediafax.

În cadrul audierilor, deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu și deputatul PSD Călin Potor au cerut demisia ministrului Sănătății.

Însă Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat că nu intenționează să demisioneze. "Ultima perioadă a fost dificilă, nu cred că cineva se poate pune în pielea părinților acestor copii. Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă", a spus ministrul.