Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis joi că, în perioada 06-13 august, au fost înregistrate 11 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare.

Polițiștii infectați au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele operativ și administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție, informează ANP.

În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare.

Unitățile în care sunt încadrați mențin aplicarea prevederilor Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență.

"Numărul cazurilor active COVID-19 la nivelul personalului de penitenciare nu afectează continuitatea misiunilor locurilor de deținere și validează efortul constant de a preveni și limita răspândirea noului coronavirus. De altfel, referitor la persoanele private de libertate, amintim că acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19", mai spune Administrația.