Poliția a intervenit la un centru comercial din capitala Belgiei, iar o persoană a fost reținută. Potrivit autorităților, nu au fost găsiți explozibili asupra suspectului.

UPDATE Suspectul care a declanșat marți dimineața o alertă cu bombă la Bruxelles purta o centură explozivă falsă, plină cu biscuiți și sare.

O alertă cu bombă a obligat marți poliția belgiană să intervină la centrul comercial 2 din Bruxelles, unul dintre centrele comerciale în care existau temeri că ar urma să fie comis un atac terorist, informează presa belgiană, citată de Agerpres.

UPDATE: O persoană a fost reținută în legătură cu această amenințare. Persoana avertizase telefonic poliția că poartă explozibili asupra sa, dar investigatorii nu au găsit materiale explozive, au spus procurorii, citați de BBC.

Potrivit presei belgiene, poliția a fost avertizată cu privire la „o situație suspectă după apelul unei persoane particulare la ora locală 5:30”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles Capitale-Ixelles, Ilse Van de Keere.

Circulația pe bulevardul Jardin Botanique a fost întreruptă, în schimb stația de metrou Rogier a rămas deschisă. Echipe ale serviciilor de deminare (SEDEE) au fost trimise la fața locului pentru a evalua situația.

Premierul belgian Charles Michel și-a anulat intervenția pe care o avea programată în această dimineață în direct la postul RTL din cauza alertei.

„Situația este deocamdată sub control”, a declarat premierul, după reuniunea centrului de criză, potrivit Le Soir, citat de BBC. Forțele de securitate rămân „extrem de vigilente”, a adăugat Michel.