Anunțul privind dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa a fost publicat pe o pagină de Facebook dedicată găsirii victimelor. Ministerul de Externe spune că a solicitat asistența autorităților franceze.

Identificarea victimelor și găsirea supraviețuitorilor în urma atacului de joi seară nu s-a finalizat. Pe pagina de Facebook SOS Nice sunt postate informații despre persoane considerate dispărute, dar și despre găsirea acestora.

Tot pe această pagină a apărut și anunțul privind o altă familie de români, cu un copil minor, informație confirmată ulterior și de Ministerul român de Externe. Mama și copilul au fost identificați în spitale din Nisa, dar al treilea membru al familiei este în continuare dispărut.

Luni, administratorii paginii de Facebook au postat un anunț privind căutarea unui tânăr de 26 de ani și a prietenei sale de 31 de ani.

Ulterior, după apariția informației și în media din România, Ministerul de Externe a publicat un comunicat în care spune că, „până în prezent, nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la persoanele menționate”.

„Conform instrucțiunilor Celulei de Criza a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistența specifică autorităților franceze competente. Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs”, precizează ministerul în comunicatul de presă transmis luni după-amiază.

Până duminică, doar 35 din cei 84 de morți în atacul comis joi fuseseră identificați formal. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite când un francez de origine tunisiană a intrat în plin cu camionul în mulțimea strânsă pentru a sărbători ziua Franței. 85 dintre răniți sunt în continuare spitalizați, dintre care 18 în stare critică.