Transferurile în străinătate ale pacienților răniți în incendiul din Colectiv s-au încheiat, marți, după ce alte două persoane au fost duse în clinici din Germania, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.

Transferurile de marți seara au vizat o pacientă de la Spitalul Bagdasar-Arseni și una la Spitalul de Arși către două clinici diferite din Germania și au fost efectuate cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene pentru misiuni medicale.

„Mai este un singur pacient în așteptare pentru Franța, dar numai dacă starea lui se îmbunătățește. În rest, situația începe – din punctual de vedere al pacienților gravi și critici – să se stabilizeze”, a afirmat Arafat.

Conform datelor Ministerului Sănătății, marți erau internați în spitale din București 76 de răniți, dintre care la Spitalul de Arși 15 pacienți, la Spitalul Bagdasar-Arseni - 15, la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu - 6, la Spitalul Sfântul Ioan - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul Sfântul Pantelimon - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgență - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simțea bine), la Spitalul SRI Agrippa Ionescu - 2.

Alți 34 de răniți în incendiul din Colectiv au fost transferați în unități sanitare din străinătate (Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel, Austria, Norvegia, Elveția, Germania), dintre care patru au decedat.