Toți colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției, care a organizat „Marșul anticorupție” de ieri de la Moscova, au fost arestați. Poliția și-a motivat decizia prin faptul că persoanele reținute au organizat transmisiunea live a protestelor.

Acțiunile de protest au fost organizate la îndemnul opozantului rus, Alexei Navalnîi și Fundația pentru Combaterea Corupției în urma publicării unui film documentar despre averea premierului rus Dmitrii Medvedev, care sunt deținute de ONG-uri și fundații de binefacere.

Poliția moscovită i-a arestat  pe toți angajații Fundației conduse de Alexei Navalnîi pentru organizarea transmisiunii live de la acțiunile de protest de  duminiciă, de pe întreg teritoriul Rusiei, anunță meduza.io. Toți colaboratorii au fost transportați la o secție de poliție din Moscova., potrivit sursei citate. De notat că mai multe canale din Rusia au transmis live, pe Facebook, protestele. Detalii în limba rusă aici.

Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a deschis o anchetă penală, dat fiind că un polițist a avut de suferit în urma manifestațiilor de ieri de la Moscova. Potrivit Interfax, polițistul ar fi suferit mai multe traumatisme printre care și o fractură de mandibulă. Detalii în limba rusă aici.
Cele mai mari mitinguri au avut loc la Moscova și Sankt-Peterburg. Potrivit presei ruse, în ambele orașe au fost reținute peste 100 de persoane. De exemplu, publicația rusească New Times notează că Proteste au fost la: Vladivostok, Iujno-Sahalin, Novosibirsk, Tomsk, Krasnoiarsk, Irkutsk, Ekaterinburg, Permi, Celeabensk, Kazani, Nijnii Novgorod, Volgograd, Krasnodar, Moscova, Sankt-Peterburg. Detalii în limba rusă aici

În același timp, prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev a scris în rețeaua Instagram că în timpul protestelor se afla la schi, notează rosbalt.ru. Detalii în limba rusă aici.

Demonstrații împotriva corupției în Rusia

Mai mult pe EurActiv »