Măsurile de se securitate au fost sporite la ambasadele și consulatele din București și din țară, în urma atacurilor de vineri seară de la Paris, soldate cu moartea a cel puțin 140 de persoane. Strada pe care se află Ambasada Franței a fost închisă.

"În urma evenimentelor din Paris, încă din cursul nopții, au fost sporite măsurile de securitate la toate reprezentanțele diplomatice și consulare, atât în București, cât și la nivel național, asigurate cu efective ale Jandarmeriei", au precizat reprezentanții Jandarmeriei Române, citați de Mediafax.

 Strada pe care se află Ambasada Franței la București a fost închisă.

Ambasadorul François Saint-Paul a mulțumit României și președintele Klaus Iohannis pentru solidaritatea cu națiunea franceză.

”În aceste momente tragice, cele mai sincere mulțumiri României si Președintelui României Klaus Iohannis pentru solidaritatea exprimată cu națiunea franceză. După cum a spus Președintele François Hollande, față în față cu teroarea se află o Națiune care știe să se apere și are puterea să reziste”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

”Drapelele franceze de pe teritoriul României sunt în bernă. Au fost luate măsuri de securitate consolidate, grație mobilizării autorităților române, în jurul tuturor instituțiilor oficiale franceze în România”, anunță Ambasada Franței într-un comunicat.

Manifestările culturale programate de Institutul francez din România și antenele lor din provincie în perioada 16 - 20 noiembrie 2015 au fost anulate sau amânate.

Cinematograful Elvire Popesco din București va fi închis până miercuri 18 noiembrie inclusiv.

O adunare de reculegere, solidaritate și unitate va avea loc duminică, începând cu ora 14:00 în fața Ambasadei Franței. Ea se adresează tuturor francezilor, precum și tuturor acelora care doresc să își exprime susținerea pentru Franța în aceste momente deosebit de dureroase.