Scrutinul parlamentar de duminică (și sâmbătă pentru românii din Diaspora) s-a aflat printre subiectele discutate de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul italian, Luigi Di Maio, în cadrul unei convorbiri telefonice.

În continuarea dialogului din ultima perioadă pe această temă cu omologul său prin care a solicitat sprijinul autorităților italiene pentru buna desfășurare a alegerilor în Italia, ministrul Bogdan Aurescu l-a informat pe Luigi Di Maio cu privire la măsurile luate de MAE pentru organizarea secțiilor de votare în Italia, inclusiv în conformitate cu normele sanitare în vigoare, pentru asigurarea de condiții de siguranță și prevenție.

Șeful diplomației românie l-a informat pe omologul italian că până la acest moment, nu au fost semnalate probleme sau situații deosebite în pregătirea secțiilor pe teritoriul italian.

Totodată, cei doi miniștri au subliniat importanța unei cooperări consolidate pe dosarele de interes comun la nivel european, inclusiv în domeniul securității cibernetice, potrivit unui comunicat MAE.

Aurescu și Di Maio au discutat, inclusiv în contextul recentelor atacuri din Franța și Austria, despre intensificarea manifestărilor extremiste și necesitatea combaterii terorismului prin folosirea tuturor instrumentelor disponibile, inclusiv a celor ce țin de dreptul internațional.