Autoritățile sanitare prelevează probe din loturile de portocale ale unui lanț de supermarketuri din Argeș, după ce părinții și medicii au susținut că fructele ar fi o posibilă explicație pentru îmbolnăvirea bebelușilor, relatează Digi24.

Inspectorii sanitar-veterinari iau probe de la mai multe magazine de unde au cumpărat alimente părinții copiilor.

Părintele unui copilul internat la Spitalul "Marie Curie" a declarat, vineri, că mulți dintre copii infectați ar fi mâncat fructe înainte de a avea probleme medicale. El a tras această concluzie după ce a vorbit cu alți părinți care au copii în stare gravă la spitalul din capitală. Toți s-ar fi aprovizionat de la același lanț de supermarketuri.

Andrei Butaru, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a declarat la Digi24 că instituția pe care o conduce s-a autosesizat, în urma declarațiilor făcute de medicii de la Spitalul "Marie Curie”, care au incriminat fructele ca posibilă sursă de contaminare.

Probele prelevate sâmbătă vor fi trimise la București, la laboratorul național de referință, și se speră ca până luni după-amiază, cel târziu marți dimineață, să apară primele rezultate.

Vineri,polițiștii au ridicat de la Spitalul "Marie Curie" documente care-i vizează pe cei 11 copii transferați din Argeș, dar și foaia de observație a bebelușului decedat la 4 februarie în urma unei infecții grave cu bacteria E.coli.