MAE îi anunță pe românii care intenționează să tranziteze teritoriul Greciei că, urmare a protestelor unor migranți din Orientul Mijlociu,aflați la frontiera greco-macodoneană,luni a fost închis de către protestatari, drumul național Evzonoi–Salonic.

Drumul a fost închis în apropierea localității Polikastro.

Conform informațiilor transmise de autoritățile de poliție elene, traficul - inclusiv un număr semnificativ de camioane înmatriculate în România și care traversează frontiera eleno-bulgară pe la punctul de trecere a frontierei Promahonas-Kulata - a fost deviat către localitatea Kilkis.

Potrivit Ministerului de Externe, autoritățile elene nu au o estimare privind durata blocajului instituit de migranții care sunt blocați de mai multe săptămâni în zona localității de frontieră Idomeni, dintre Grecia și Macedonia, din cauza închiderii rutei balcanice.

MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în "App Store” și "Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale.