Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că negocierile pentru ieșirea Marii Britanii din UE sunt împotmolite, iar el crede că într-un an ar trebui organizat un nou referendum pentru ca britanicii să anuleze Brexit.

"BREXIT? Eu încă sper că nu! Negocierile pentru Brexit sunt împotmolite. De mai bine de un an, Michel Barnier din partea Uniunii Europene și Theresa May premierul britanic își pun condiții imposibile, ceea ce face ca negocierile să nu progreseze. Personal, cred că această tehnică de negociere, nu face decât să confirme că nici una din părți nu vrea despărțirea. Foarte probabil, prin voința părților, procesul de ieșire al Regatului Unit al Marii Britaniei și Irlandei de Nord, va fi frânat și amânat cu un an, timp în care britanicii să poată organiza un nou referendum care, prin vot popular, să anuleze Brexit-ul și să corecteze eroarea politică gravă al lui David Cameron de a declanșa un refendum într-un moment nepotrivit", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Băsescu mai susține că mulți s-au politicieni și lideri UE s-au bucurat că Marea Britanie va ieși din Bloc.

"Când britanicii au votat pentru BREXIT, mulți politicieni importanți, dar și inconștienți din UE s-au bucurat că vor scăpa de insistența insularilor care cereau aproape la fiecare Consiliu European debirocratizarea UE, reducerea enormului aparat de la Bruxelles, reducerea enormelor cheltuieli de funcționare ale Uniunii, simplificarea legislației, creșterea bugetelor pentru cercetare, alocarea echitabilă a resurselor destinate Politicii Agricole Comune etc. și aveau dreptate. Numai cu Regatul Unit în interior, Uniunea Europeană poate fi o putere globală economică și militară. Eu încă sper că, spre binele europenilor, BREXIT nu se va finaliza", a mai scris el.