Ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu solicită demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești. Și prefectul județului Argeș cere demisia de onoare a șefei DSP Argeș și a conducerii spitalului. Managerul Vasile Stan spune că nu demisionează.

Ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu a cerut demisia conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești sau demiterea acesteia de către Consiliul Județean din cauza neraportării la DSP Argeș a cazului copilului cu sindrom hemolitic-uremic adus miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Pitești la Spitalul Marie Curie.

Copilul de un an și patru luni a prezentat primele simptome în 13 februarie și a fost văzut în mai multe servicii private și de stat.

Cadariu a precizat, miercuri, pentru Digi 24, că este ''foarte nemulțumit'' de faptul că ''din nou'' conducerea spitalului din Pitești nu a raportat cazul la DSP Argeș și a cerut demisia conducerii unității medicale sau demiterea acesteia de către CJ Argeș.

"Sunt foarte, foarte nemulțumit. Am instituit o anchetă internă și am rechemat șeful Corpului de control de la Timișoara pentru a relua întreg cazul. Nu spun că am identificat în acest lanț, personal, probleme. Sigur, acest lucru va fi stabilit de ancheta internă și INSP-ul este în alertă. Am constatat în schimb, și sunt extrem de nemulțumit pentru acest lucru, faptul că, din nou, deși am precizat în mod expres ca astfel de cazuri să fie raportate DSP, acest lucru nu s-a petrecut, din nou, la Pitești. Cer în mod expres și public demisia conducerii Spitalului de Copii din Pitești sau să fie demiși de CJ", a declarat ministrul.

Și prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut, joi, demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, pentru proasta comunicare, precum și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Vasile Stan, a declarat, pentru News.ro, că nu va demisiona și că așteaptă să fie demis și să afle argumentele celor care îl vor schimba din funcție.

Vasile Stan a mai precizat că, din câte cunoaște, colegi de-ai săi vor să protesteze față de demersul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, care i-a cerut demisia.

"Am auzit că personalul vrea să protesteze, nu i-am instigat eu. (…) Nu știu care va fi deznodământul, eu nu le-am cerut chestia asta pentru că nu am nevoie să mă apere nimeni. Eu vreau doar să primesc demiterea. Pe urmă știu și eu ce am de făcut" a mai spus medicul.