Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL și USR PLUS pentru Primăria Sectorului 5, a cerut renumărare totală a voturilor și anunță că va formula o plângere penală pentru suspiciunea de fraudare a scrutinului.

"Am solicitat renumărare totală la Sectorul 5! În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existența unei fraude la votul din sector", scrie Băcanu pe contul lui de Facebook.

Potrivit acestuia, sunt 92 voturi PNL la consiliul local și 63 la General într-o secție, iar "cine votează PNL la CL votează la fel și la CGMB, nu poți avea diferențe de 30% la consilii".

"Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la altă secția 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local, iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secții în situația asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formula și Plângere penală!", a mai adăugat Cristian Băcanu.

Băcanu s-a clasat pe locul trei la scrutinul de duminică, după Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) și Daniel Florea (PSD).