Unul dintre cei șase răniți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov în urma exploziei produse joi seara la o fabrică de pâine din oraș a încetat din viață după miezul nopții, a declarat managerul spitalului, medicul Daniela Neculoiu.

„Este vorba despre bărbatul care a căzut în puț și care a ajuns la spital în stare gravă. Leziunile în zona capului au fost destul de serioase. S-a încercat tot ce s-a putut. Era pregătit să intre în operație, dar a decedat în preanestezie”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, citat de Agerpres. 

Potrivit managerului spitalului, ceilalți cinci răniți sunt în continuare internați în spital - doi la terapie intensivă și trei la secția de chirurgie plastică. Răniții de la terapie intensivă au arsuri pe 30% din suprafața corpului și leziuni de căi respiratorii superioare și sunt stabilizați hemodinamic.

Ceilalți trei au arsuri pe mâini și pe față, aproximativ 5-10% din suprafața corpului. „Avem personal medical suficient și deocamdată nu se pune problema mutării acestora la alte spitale în afara Brașovului”, a subliniat Neculoiu.

++++

UPDATE 21.30: Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au anunțat că au reușit să elibereze de sub dărâmături alte cinci persoane, care nu sunt rănite.

UPDATE 00:05 Nicio persoană nu mai este blocată la fabrica de pâine din Brașov. Bilanțul este de cinci răniți, dintre care doi sunt în stare gravă.  

O altă persoană se află în continuare la adâncime de câțiva metri într-un buncăr și comunică cu salvatorii. Nu mai sunt alte persoane blocate.

Niciunul dintre răniți nu este în stare gravă, a declarat prefectul județului Brașov, Mihai Mohaci.

El a mai declarat că nu a fost încă stabilită cauza exploziei, dar a precizat că unele discuții arată că aceasta ar putea fi concentrația de făină.

UPDATE 21.00: Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale pentru a stinge incendiul declanșat după explozie, iar la fața locului se află, în total, 12 ambulanțe și SMURD.

Mai multe echipaje de pompieri și SMURD s-au îndreptat spre locul exploziei produse la Fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea stadionului Tineretului.

Potrivit Mediafax, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că a fost declarat cod roșu, iar la fața locului au fost trimise mai multe elicoptere.

Explozia a fost surprinsă de imagini transmise în direct de DigiSport de la meciul de fotbal dintre echipele FC Brașov și CSM Râmnicu Vâlcea, din Liga a II-a.