Președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că liberalii și social-democrații trebuie să aibă fiecare propriul candidat la prezidențiale, întrucât "hardcore-ul" votanților nu vor vota un candidat comun.

Nicolae Ciucă a declarat, duminică seară, la Prima News, citat de News.ro, că ”este prea devreme” să să discute despre candidatura lui la alegerile prezidențiale.

”Eu personal mizez că, înainte de a face publică o astfel de decizie, trebuie să am convingerea că partidul este cel care este cel care vine să susțină – conducerea executivă, liderii de filială și activul de partidul”, a mai declarat liderul PNL.

Acesta crede că este nevoie ca PNL și PSD să aibă propriii candidați: ”Cred că, în momentul de față, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat pentru că vorbim despre cea mai reprezentativă funcție din stat, persoana care primește cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor români și există totuși (...) hardcore-ul votanților și de o parte și de alta care, cu certitudine, nu se vor duce să voteze un candidat comun”.

Liderul PNL a explicat că acest lcuru a rezultat și din experiența candidatului comun PSD-PNL pentru Primăria București: ”Am avut inclusiv experimentul de la București”.

Este absolut de luat în seamă – ca o lecție învățată – că este bine ca fiecare dintre cele două partide să aibă drumul său.Pentru democrație, pentru electoratele fiecărui partid este cea mai bună variantă.