Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la București, a ieșit, joi, de pe pista Aeroportului Internațional "Avram Iancu" din Cluj, la aterizare. Niciun pasager nu a fost rănit.

UPDATE 18:55

Digi24 a prezentat un fragment din dialogul purtat în dimineața zilei de joi între pilotul avionului și turnul de control.

Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am ieșit din pistă.
Turnul de control: Confirm. Bine ați venit! Continuați spre Delta (n.r. altă pistă), către poziția de îmbarcare.
Pilot: Nu m-ați înțeles! Am ieșit din pistă.
Turnul de control: Sunt turnul, confirm, mulțumesc!
Pilot: Suntem ieșiți din pistă, nu s-a întâmplat nimic, suntem pe sol. Motoarele încă funcționează. Ne uităm la situație și pe urmă vom proceda la o evacuare.
Turnul de control: Sunt turnul, confirmăm, anunțăm imediat solul! O să vină imediat utilaje pentru asistență.

UPDATE 17:00

Controlorii de trafic aerian i-au informat pe piloții avionului Blue Air cu câteva minute înainte de aterizarea la Cluj, cu datele furnizate de aeroport, că pista este acoperită cu zăpadă umedă și are un coeficient de frânare mediu, susțin reprezentanții Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA, potrivit Mediafax.

În schimb, directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a susținut că, joi dimineața, condițiile de aterizare erau corespunzătoare, iar piloții avionului știau acest lucru. El a precizat că aceștia ar fi cerut să aterizeze pentru că nu mai aveau combustibil suficient.

Blue Air a negat însă că piloții ar fi solicitat o aterizare de urgență.

În urma incidentului, Aeroportul din Cluj a fost închis până la ora 14:00.

Directorul Aeroportului Internațional "Avram Iancu", David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că avionul a ieșit de pe pistă, la capătul dinspre oraș al pistei, la aterizarea pe aeroportul clujean, de unde trebuia să mai ia pasageri.

"Nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a fost avariată, pasagerii fiind debarcați în bune condiții. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică și de la aeroport va investiga cauzele incidentului", a spus Ciceo.