Consiliul Național al Audiovizualului a confirmat pentru EurActiv.ro că a primit două sesizări legate de gestul reprobabil al Oanei Stancu, vedetă Antena 3, care l-a atacat pe jurnalistul Dan Tăpălagă adresând o scrisoare fiicei minore a acestuia.

Serviciul Monitorizări al CNA urmează să aducă aceste două sesizări în atenția membrilor Consiliului, iar cazul va fi analizat și discutat. 

Conform unui articol de pe Pagina de Media, care listează prevederile legale în domeniul audiovizual cu referire la protecția minorilor, "Dreptul minorului la respectarea vieții private și la propria imagine prevalează în fața necesității de informare".

ART. 3 (1) Minorul are dreptul la protejarea imaginii și a vieții sale intime, private și familiale.

(2) Condițiile de participare a minorului la un program audiovizual trebuie să țină seama de sensibilitatea și vulnerabilitatea specifice vârstei, în general, și de personalitatea minorului, în particular.

(3) Dreptul minorului la respectarea vieții private și la propria imagine prevalează în fața necesității de informare, cu atât mai mult în cazul minorului aflat în situații dificile.

(4) În producțiile audiovizuale minorul nu poate fi folosit sau expus de către părinți, rude, reprezentanți legali, avocați sau alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lui, în scopul de a obține pentru ei avantaje de orice fel sau de a influența deciziile autorităților publice.