Corina Vasile, director de comunicare și relații publice al Raiffeisen Bank, a confirmat pentru EurActiv.ro că banca a suspendat executarea silită a familiei Andreei Chiriac. Astfel, casa nu va mai fi scoasă la licitație.

Corina Vasile a mai precizat pentru EurActiv.ro că Raiffeisen Bank este deschisă la aplicarea unor măsuri similare și în cazul altor victime ale tragediei din Club Colectiv, dacă acestea ar fi în situații asemănătoare.

+++

Andreea Chiriac, tânăra decedată astăzi la Spitalul Sf. Pantelimon, se străduia să economisească bani pentru un credit ipotecar, care să îi salveze casa de la scoaterea la licitație și familia de la evacuare forțată. Andreea Chiriac își pierduse mama bolnavă de cancer la începutul liceului. În facultate, Chiriac muncea ca să își ajute și ea familia formată din tatăl său și sora mai mică, Roxana.

În 2008, în perioada de boom financiar, familia a contractat un credit ipotecar în franci elvețieni. Din cauza căderii pieței imobiliare, tatăl Andreei Chiriac a avut veniturile de agent imobiliar mult scăzute, iar rata a crescut până la punctul nesustenabil.

După mai multe amânări de plată, datoriile s-au acumulat până la nivelul de 133.000 de dolari. Andreea Chiriac se străduia să economisească bani pentru a lua un credit pe numele ei în vederea stingerii datoriei și a salvării locuinței.

Licitația organizată de bancă ar fi trebuit să aibă loc pe data de 16 noiembrie. O campanie de strângere de donații a fost inițiată pe generosity.com și poate fi văzută aici.