Maria Ion, femeia despre care s-a spus că lucra "la negru" în clubul Colectiv, nu figura cu contract individual de muncă înregistrat, precizează Inspecția Muncii (IM), la solicitarea agenției Mediafax.

"Din verificarea bazei de date privind Registrul General de Evidență a Salariaților al «SC Club Colectiv SRL» a rezultat că persoana la care mass-media face trimitere că ar fi lucrat «la negru» nu figura cu contract individual de muncă înregistrat. Acest aspect va fi lămurit la finalizarea cercetării", se arată în răspunsul transmis de Inspecția Muncii agenției Mediafax.

Inspecția Muncii a precizat că, începând din 2 noiembrie, au fost intensificate controalele în toată țara, pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă în cadrul firmelor cu activitate cod CAEN 56 - restaurante și alte activități și servicii de alimentație publică - baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante și unități de acest gen.

Inspectorul general de stat, Nicolae Dantes Bratu, a precizat, potrivit Mediafax, că astfel de controale se făceau și până acum, dar după accidentul din clubul Colectiv s-a decis ca acțiunile de control care vizează unitățile ce au ca obiect de activitate cod CAEN 56 să fie intensificate.