Corespondenta de la Bruxelles. O noua initiativa se remarca pe agenda europeana a comisarului Leonard Orban. Este vorba de incuranjarea tineretului european de a calatori in Europa, de a descoperi culturile altor tari europene, in special prin invatarea limbilor straine.

In recenta intalnire avuta la Bruxelles cu reprezentantii studentilor europeni, Comitetul Director al AEGEE-Europe, comisarul european Orban a salutat viziunea membrilor si perseverenta de care au dat dovata: prin programul Summer University 50.000 de tineri au luat parte la mobilitati europeane, in ultimii 20 de ani.

"Invatarea de limbi straine este importanta, iar abilitatile lingvistice sunt esentiale in cariera tinerilor. In acest context, consider ca proiectul scolii de vara AEGEE reprezinta a buna metoda de a promova multilingvismul, dar si o metoda de a face mai atractiva invatarea de limbi straine. Va incurajez sa continuati munca importanta pe care o desfasurati de a aduce impreuna tineri din toata Europa", a spus comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban.

Studentii europeni doresc o mobilizare europeana si sa ofere un cadru european prin care anual sute de mii de tineri sa fie implicati in mobilitati europene pe perioada verii.
Theijs van Welij, Presedintele AEGEE, a spus: “Mobilitatea trebuie sa inceapa de la varste cat mai tinere, pentru a promova intelegerea si a combate prejudecatile. Vara tinerii doresc sa calatoreasca si sa descopere alte culturi la ele acasa. Este timpul sa se ofere o structura institutionala adecvata pentru mobilitatile de scurta durata. Credem intr-un program Erasmus de vara.”

Link-uri:

- Comunicat de presa: Orban se intalneste cu reprezentanti ai studentilor
- Comunicat de presa: Orban primeste reprezentantii AEGEE 
- European Education Campaign – EURECA

Dan LUCA / Bruxelles