Modificările la Legea 303/2004, privind statutul magistraților, sunt aproape gata și proiectul va ajunge în această săptămână în plenul Camerei Deputaților. Se așteaptă dicuții la foc automat și pe celelalte două legi după care funcționează justiția.

 

UPDATE 2 Dezbaterile din Comisie s-au încheiat din cauza unor activități la plenul Senatului. Comisia se va reîntruni, în principiu, marți la ora 9.

UPDATE 1 Amendamentul USR care propunea ca procurorul să fie independent în dosare față de superiori a fost respins de membrii PSD, ALDE și UDMR.

***** Știrea inițială 

 

Comisia specială condusă de Florin Iordache, artizanul OUG 13 emisă în ianuarie, reia luni discuțiile maraton pe marginea celor trei legi ale Justiției.

Ședința este programată să înceapă la ora 10:30 și are ca temă legea 304/2004, privind organizarea judiciară.

Prima dintre ele, cea care reglementează statutul magistraților, este aproape finalizată, fiind necesare doar unele corelări între noile prevederi. Există mai multe modificări controversate, iar altele au fost respinse.

Există, însă, riscul real ca amendamentele respinse să fie votate direct în plen, iar independența Justiției să fie măcelărită complet.