407 milioane de euro din fondurile de coeziune vor fi investite în trei proiecte de infrastructură rutieră, care vor îmbunătăți interconectarea și vor duce la creștere economică și crearea de noi locuri de muncă în vestul României.

"Aceste proiecte, finanțate de Uniunea Europeană, au triplul obiectiv de a îmbunătăți securitatea rutieră, de a contribui la dezvoltarea economică a regiunilor vizate și de a consolida coeziunea teritorială din România", a precizat comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu.

Circa 336 milioane de euro vor fi investiți în construirea secțiunii dintre localitățile Dumbrava și Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Rețelei transeuropene de transport (RTE-T), dar și în infrastructura conexă (poduri, intersecții, tunel etc).

Timpul necesar deplasării automobiliștilor între cele două orașe va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secțiuni din drumul național 6, ce leagă orașele Alexandria și Craiova, în sud-vestul țării, cu scopul de a ameliora securitatea rutieră și de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de oră.

Alte 9 milioane de euro vor finanța construirea secțiunii de drum dintre orașele Timișoara și Lugoj, precum și a unei variante ocolitoare în zona Timișoara, anunță CE.