Benoni Țiganiuc, consilier al secretarului de stat Dorel Săndesc din Ministerul Sănătății, a fost eliberat din funcție, după ce ar fi spus mai multor absolvenți ai facultăților de medicină să-și vadă interesul și să plece din țară.

”Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a decis eliberarea domnului Benoni Țiganiuc din funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, ca urmare a afirmațiilor domnului consilier după întâlnirea cu medicii participanți la concursul de rezidențiat de joi, 10 decembrie”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Reprezentanți ai Ministerului Sănătății s-au întâlnit, joi, cu mai mulți absolvenți ai facultăților de medicină care au obținut punctaj de promovare la concursul de rezidențiat, dar nu au ocupat post din cauza epuizării acestora. 

Presa a relatat că Benoni Țiganiuc le-a spus absolvenților, la finalul întâlnirii, să-și vadă interesul și să plece să lucreze în străinătate.

Ministerul Sănătății precizează că se delimitează de afirmațiile făcute de consilier într-un cadru informal, după încheierea discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Sănătății și reprezentanții medicilor.

Potrivit comunicatului, conducerea Ministerului Sănătății a aflat de afirmațiile consilierului din mass-media.

"Este regretabil că un reprezentant al Ministerului Sănătății a afirmat astfel de lucruri. Ne preocupă în mod special identificarea unor soluții pentru stoparea fenomenului migrației medicilor și asigurarea personalului medical necesar în unitățile sanitare publice", a afirmat Patriciu Achimaș-Cadariu.