Premierul Viorica Dăncilă a reiterat vineri că Ministerul Dezvoltării are nevoie de un ministru titular și i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să renunțe la "jocurile politice" pe acest subiect.

"Am dat dovadă de toată deschiderea și de multă răbdare în raport cu atitudinea președintelui, care a răspuns doar prin atacuri și încercări repetate de a bloca activitatea Guvernului. Este regretabil că președintele țării vrea să împiedice investițiile la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol implementarea unor proiecte vitale pentru cetățeni. Eu cred că acest lucru nu mai poate continua. Îi solicit domnului președinte să abandoneze jocurile politice. România este mai importantă, românii sunt mult mai importanți decât o campanie electorală sau jocurile politice", a afirmat Viorica Dăncilă, scrie Agerpres.

Ea a explicat că Ministerul Dezvoltării are nevoie de un ministru în această perioadă, iar argumentele folosite de Iohannis pentru a o respinge pe Lia Olguța Vasilescu sunt "necredibile".

"Ministerul Dezvoltării are nevoie în această perioadă în care asigurăm și Președinția rotativă de un ministru titular, un ministru dedicat, un ministru cu experiență. Tocmai de aceea am nominalizat-o pentru această funcție pe Olguța Vasilescu, un om cu experiență vastă în administrația locală, dar și în activitatea ministerială. Lia Olguța Vasilescu este ministrul care a gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi adoptate de actuala coaliție și mă refer la Legea salarizării unitare și Legea pensiilor. De aceea, argumentele folosite de președintele țării, pentru ceea ce în fapt este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile", a mai spus ea.