Creșterea economică din România este una fără dezvoltare, cu care "ne împăunăm în statistici", consumă resurse și dă senzația unei dinamici pozitive, însă nu folosește la nimic, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu.

"Avem creștere economică cu care ne împăunăm în statistici, dar este creștere fără dezvoltare, iar o creștere fără dezvoltare nu folosește oamenilor și nu folosește viitorului, este o creștere care consumă, mai degrabă. Consumă resurse și dă senzația unei dinamici pozitive, dar de fapt nu folosește la nimic", a declarat, luni, Vasile Dâncu, la un eveniment de lansare a unei platforme de dialog pe tema dezvoltării din zonele rurale, organizat de reprezentanța Comisiei Europene al București.

Dâncu a mai spus că anul acesta este unul de cotitură, care nu va putea să schimbe țara, însă poate să schimbe direcția.

"Cred că este un an de cotitură acest an, care nu va putea să schimbe România pentru că o țară nu se poate schimba într-un an, dar poate să schimbe direcția, poate să adune noi energii pentru un proiect și acesta este proiectul pe care îl visez eu pentru zona dezvoltării civilizației rurale nu numai comunităților rurale", a spus Dâncu, citat de Mediafax.