Directorul ANPC anunță închiderea stației de metrou Piața Victoriei. Apoi președintele instituției spune că nu se închide stația, ci se cere remedierea unor probleme. Metrorex neagă producerea accidentului pe baza căruia ANPC a verificat stația.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a anunțat, joi, că, în urma primirii unei reclamații a unui consumator care și-a prins piciorul în spațiul dintre tren și marginea peronului la stația de metrou Piața Victoriei, o echipă de comisari s-a deplasat la stația de metrou pentru a verifica aspectele semnalate.

După verificările făcute a fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care "puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor”, a precizat ANPC, într-un comunicat.

Paul Anghel, directorul ANPC, a declarat, la Realitatea TV, că la stația Piața Victoriei este o distanță mult mai mare decât înainte între tren și marginea peronului, "distanță creată prin spargerea peronului”.

"E suficient de mare încât orice consumator să poată fi accidentat. A mai fost ajustat peronul dar nu știu din ce considerente”, a precizat Anghel, confirmând închiderea stației. El a postat și un mesaj pe Facebook în acest sens, mesaj pe care ulterior l-a șters. 

Anghel a fost însă contrazis imediat de președintele ANPC, Marcel Bogdan Pandelică, acesta declarând că nici vorbă să se închidă una dintre cele mai importante stații de metrou din București.

"Nu va intra această măsură cu suspendarea. Înseamnă oprire temporară a prestării de serviciu, în cazul în care nu sunt duse la îndeplinire câteva măsuri. Și aici mă refer la o informare mai concentrată la ce s-a întâmplat, la această deficiență. Când spun deficiență mă refer la spațiul dintre peron și vagon, care este mai mare decât ar trebui”, a declarat președintele ANPC pentru Profit.ro.

Accidentul de la care s-a declanșat "isteria” a fost negat de Metrorex

"Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din stația Piața Victoriei 1 și Piața Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă și nici nu s-a primit la Metrorex o reclamație în acest sens”, a precizat Regia într-un comunicat.

În ceea ce privește distanța dintre tren și marginea peronului, reclamată de ANPC, Metrorex a explicat că aceasta variază de la stație la stație "în funcție de razele de curbură ale acestora, conform instrucției de norme și toleranță specifică și instrucției de mișcare referitoare la gabaritul trenurilor”.

Regia a mai anunțat că toate aceste aspecte au fost prezentate și explicate inspectorilor ANPC într-o întâlnire care a avut loc joi, susținând că, în cadrul discuțiilor, nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex și în nici un caz închiderea vreunei stații de metrou.