Principalul suspect este un tânăr de 20 de ani despre care se crede că a avut chiar contacte cu ministrul Securității, Tom Tugendhat, transmite cotidianul spaniol ABC.

Autoritățile din Marea Britanie au arestat doi angajați ai Parlamentului britanic la jumătatea lunii martie, acuzați că au încălcat Legea Secretelor Oficiale pentru că ar fi spionat pentru China, potrivit informațiilor publicate de ziarul "The Sunday Times".

Potrivit unor astfel de informații, unul dintre acești foști angajați parlamentari menținea legături strânse cu mai mulți deputați de rang înalt ai Partidului Conservator. Acest presupus spion a fost arestat pe 13 martie împreună cu un alt bărbat.

Principalul suspect este un tânăr de 20 de ani despre care se crede că a avut contacte chiar și cu ministrul Securității, Tom Tugendhat, sau cu președinta Comisiei pentru Afaceri Externe, Alicia Kearns, printre alții, potrivit "Sky News".

Surse din Parlamentul britanic au declarat ziarului menționat anterior că aceasta este "o escaladare semnificativă" a Chinei și că "niciodată" nu a a existat un caz cu aceste caracteristici. Tânărul de 20 de ani a fost arestat la Edinburgh, informație care a fost confirmată de Scotland Yard, Poliția capitalei britanice, Londra. Pe de altă parte, celălalt suspect a fost arestat în comitatul englez Oxfordshire.

La rândul său, prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, a avut o întâlnire cu omologul său chinez, Li Qiang, pe marginea summitului liderilor G-20 , desfășurat în acest weekend în capitala Indiei, New Delhi.

În cadrul întâlnirii lor, premierul și-a exprimat "îngrijorări mari" cu privire la evenimentele recente. Ministrul Justiției, Alex Chalk, a afirmat că problema Chinei este o provocare care "va defini o epocă".

Grupul de lobby al Alianței Interparlamentare privind China s-a declarat "îngrozit de rapoartele privind infiltrarea în Parlamentul Marii Britanii a cuiva despre care se presupune că acționează în numele Chinei".

sursa: RADOR