Doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU), au fost internați vineri seara în Secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie", a anunțat sâmbătă Ministerul Sănătății, citat de Agerpres.

"Este vorba despre un copil de șase luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului 'Alfred Rusescu' și care are o formă incompletă de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă și este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală.

Celălalt copil este în vârstă de șapte luni, cu o formă severă de SHU și va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală", a precizat Direcția de presă, afaceri europene și relații internaționale a MS. 

Pe Secția de nefrologie rămâne internat și copilul din Mioveni, care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care se află sub tratament de specialitate și observație medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală, a informat sursa citată. 

În prezent, în unitatea sanitară sunt internați trei copii diagnosticați cu SHU. 

Doi copii cu probleme digestive au fost transferați în ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Matei Balș din București, au anunțat sâmbătă reprezentanții Instituției Prefectului Argeș.

Unul dintre pacienți, în vârstă de 10 luni, a fost diagnosticat cu sindrom de vărsături și boală diareică acută, iar celălalt, în vârstă de un an, cu enterocolită cu germeni neprecizați. 

În spitalele din județul Argeș sunt internați sâmbătă 37 de copii care prezintă scaune diareice, cu unul mai puțin decât în urmă cu o zi. 

Dintre cei 37 de copii internați la unități medicale din Argeș, 30 sunt mai mici de doi ani.