Proiectul de lege privind amnistia și grațierea ar trebui propus și asumat de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul, crede liderul PSD, Liviu Dragnea, evitând să spună dacă el, personal, își dorește un asemenea demers.

"Nici eu nu am pe masă nicio Ordonanță de amnisite", a spus Dragnea de două ori, întrebat fiind dacă își dorește un asemenea act normativ.

Întrebat despre OUG privind amnistia și grațierea, despre care secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, a tot repetat că va fi adoptată și asumată de social-democrați, Dragnea a spus: "Codrin este prietenul meu și nu îmi permit să îl cert în public".

Dragnea a precizat din nou că nu i-a cerut lui Tudorel Toader să elaboreze un act normativ privind amnistia și grațierea.

"Nu i-am cerut (lui Toader să elaboreze o lege privind amnistia și grațierea - n.r.). Am cerut public, și dacă am cerut public sunt sigur că a auzit și domnia lui, să se găsescă o soluție pentru se încerca să se repare toate nedreptățile din ultimii ani din România care tot ies la iveală", a explicat Dragnea.

Acesta a spus că proiectul privind amnistia și grațierea ar trebui propus și asumat de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.