Mai mulți actuali și foști politicieni se numără printre cele 1.667 persoane cărora președintele Klaus Iohannis le-a conferit titlul de ”Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

Printre ei se află deputații Eugen Nicolicea (UNPR), Bogdan Niculescu-Duvăz (PSD), Petru Movilă (PNL) și Niculae Mircovici de la grupul minorităților.

Pe listă se mai află și foștii parlamentari PDL Radu Berceanu și Romeo Marius Raicu, Cazimir Ionescu (deputat FSN), scriitorul Valentin Hossu-Longhin și președintele de onoare al formației Steaua București, Helmuth Duckadam.

Pe 9 septembrie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a conferit acest titlu unui număr de 505 persoane.

Pe listă se aflau fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, trei foști parlamentari, respectiv Dănuț Ioan Fleacă, Constantin Aferăriței și Niculae Dide, fostul ministru al Culturii Răzvan Theodorescu, fostul șef al Agenției Naționale pentru Reconstrucția Zonelor Miniere în Cabinetul Isărescu, Petroniu Văsîi sau foștii șefi ai Secretariatului de Stat pentru Revolutionari Sorin Vintilă Meșter și Petrișor Morar.

Pe aceeași listă se mai găseau și numele actorilor Alexandru Arșinel și Dorel Vișan, dar și Florentin Scalețchi, condamnat la șase ani pentru trafic de influență.

Președinția a explicat atunci că Guvernul, prin Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor, este cel care a decis beneficiarii titlului conferit prin decret al președintelui Iohannis.