Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri după-amiază că până la un milion de civili sirieni ar putea să ajungă pe teritoriul turc, în cazul evacuării cartierelor asediate ale metropolei Alep.

Declarația liderului turc vine după ce grupările rebele din partea estică a metropolei au anunțat că nu vor părăsi orașul, în ciuda pauzei umanitare implementată de Moscova și Damasc, informează Reuters, citat de News.ro.

Erdogan a susținut că a discutat cu președintele rus Vladimir Putin un acord privind eliminarea din Alep a jihadiștilor din gruparea Jabhat Fatah al Sham (anterior cunoscută drept Frontul al-Nusra - n.r).

Rebelii sirieni au anunțat încă de la primele ore ale dimineții că nu au de gând să-și părăsească pozițiile din cartierele estice ale Alepului.

Decizia acestora vine în contextul în care forțele guvernamentale și aliații ruși au sistat temporar raidurile aeriene, înaintea unor noi ”pauze umaniatre”.

Aceste ”pauze umanitare” au rolul de a permite civililor sirieni și insurgenților să folosească coridoarele de evacuare pentru a pune capăt luptelor din Alep.